You are currently viewing Ediția Pilot a Gentlemen’s Race – Cluj Napoca
4 gentlemen on bikes

Ediția Pilot a Gentlemen’s Race – Cluj Napoca

Cu mult entuziasm și pasiune pentru pedale echipa Tura de Noapte vă recomandă Gentlemen’s Race! Aceasta este o cursă fără arbitrii și fără taxă de înscriere, relaxată, care se bazează pe munca în echipă. Echipele sunt formate din 4 coechipieri şi datorită faptului că nu există categorii de vârsta vor fi formate din fete, băieți, tineri şi mai puţin tineri. Acest format de concurs a fost inventat și organizat pentru prima oară în 2008 în Statele Unite ale Americii de către compania Rapha.
In ceea ce ne privește am fost inspirați de colegii din Brașov și recomandăm cu drag celor mai curajoși participarea la competiția din 5 octombrie de la Podul Oltului.

Start 

Echipele vor pleca la o distanță de 2 minute una de alta, în ordinea inversă a numărului de concurs. Pe toată durata cursei membrii unei echipe vor merge grupați. Pentru ca o echipă să termine cursa, toți cei patru membri vor trebui sa termine cursa. Timpul cronometrat la start si finish este cel al ultimului concurent din echipa. Echipa care va avea in componenta una sau mai multe fete va primi un bonus de timp de 2 minute la finalul cursei. Bonusul se acordă individual pentru fiecare reprezentantă a sexului frumos.

Traseul

Traseul are o lungime de 35 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 300 de metri. Traseul acopera exclusiv portiuni de asfalt si este destinat a fi parcurs pe cursieră. Detalii găsești aici sau aici, și pe toate paginile de social media unde este anunțat evenimentul, iar dacă ai cont pe Strava vei afla și timpul estimat pentru fiecare în parte în funcție de felul în care te dai.

IMPORTANT: condițiile de concurs sunt cele de trafic deschis, concurenții vor respecta toate regulile de circulație în vigoare. Pe traseu nu sunt semafoare, dar sunt 3 sensuri giratorii și trecem prin 2 intersecții importante unde vă recomandăm să circulați cu grijă!

Înscriere și taxe 

Nu există o taxă de înscriere. Fondurile necesare sunt asigurate cu sprijinul sponsorului Maratonic, si ale organizatorilor de la Tura de Noapte – DCK. La finalul evenimentului ne asteptam să păstram legatura și, de ce nu, să sprijiniți Tura de Noapte în promovarea ciclismului.

Înscrierile se fac aici, pana vineri, 3 octombrie, ora 18:00.

Actualizare: lista înscrierilor. 

După înscrierea pe site veți primi un mail de confirmare. Prezența la ședința tehnică este obligatorie, personal sau prin reprezentant. Dacă nu puteți participa la această ședință vă rugăm să contactați organizatorii care vor desemna un voluntar care să vă reprezinte și să vă ajute la start în ziua cursei.

Pentru cicliștii cu user de Strava: după confirmarea înscrierii sunteți invitați să accesați clubul Gentlemen’s Race – 4 octombrie 2014. Acolo vom posta alte detalii despre concurs și puteți păstra legătura cu viitorii și foștii coechipieri de conjunctură.

Echipele

Echipele vor fi formate din 4 membri. Aceștia pot fi femei, bărbați, tineri sau mai puțin tineri sau orice combinație. Nu există categorii de vârstă sau sex. Componența echipelor se va trage la sorti la sedinta tehnica ce va avea loc cu o zi înainte de cursă. Echipele vor fi apoi invitate să își aleagă câte un nume. Cele mai originale nume vor fi premiate de organizatori. Dacă numărul participanților nu va fi divizibil cu 4 ultimele echipe vor avea câte 5 participanți. Pentru concurenții care nu au împlinit 18 ani acordul unui domn părinte este obligatoriu înainte de a porni în cursă. Pentru detalii vă așteptăm la ședința tehnică.

Programul

Vineri, 3 octombrie:

19:00 Ședința tehnică – la Liberty Park, Str. Garii 21, corp C. (daca te rătăcești, întreabă la poartă!)

Sâmbătă, 4 octombrie:

09:00 – 9:30 Reunire echipe la Liberty Park, verificare numere, verificare biciclete.

10:00 – Start festiv, Liberty Park

10:30 – Start oficial, capăt Bd Muncii.

12:00 – Sosire estimată ultima echipă

12:30 – 13:00 – afișare rezultate și premiere.

Voluntariat

Dacă vrei să ajuți te așteptăm cu o zi înainte de cursă la ședința tehnică, unde vor fi disponibile și mici activități organizatorice, cum ar fi asistența pe traseu și cronometrarea. De asemenea vor fi oportunități de implicare la transport și fotografie, filmare sau pregătire premii. Contactează-ne, ajutorul tău este binevenit! Pentru cei care sunt doar curioși le recomandăm să viziteze Liberty on Bike, unde va avea loc atât startul cursei cât și festivitatea de premiere.

Echipament de concurs

Din păcate această ediție cursa este rezervată exclusiv bicicletelor de șosea de tip cursieră. Nu vom admite deocamdată MTB, fixie, single speed. Pentru edițiile viitoare vom lua în calcul trasee mai dificile și acceptarea unei game mai largi de biciclete. Mulțumim pentru înțelegere. IMPORTANT: Casca este obligatorie!

Asistență tehnică

Cursa este gândită astfel încât participanții să se descurce singuri pe tot traseul. Ei vor rezolva eventuale pene sau defecțiuni ale bicicletei. La vârful cățărării vom amenaja un punct de hidratare. În caz de abandon, vă dorim drum bun spre casă, orașul e la o aruncătură de băț.

Leave a Reply