You are currently viewing Gentlemen’s Race, Ediția a II-a – Octombrie 2015

Gentlemen’s Race, Ediția a II-a – Octombrie 2015


Cu același entuziasm și pasiune pentru pedalat echipa Tura de Noapte împreună cu Liberty Technology Park revin cu a II-a Editie a Gentlemen’s Race!

Este o cursă fără arbitri și fără taxă de înscriere, relaxată, care se bazează pe munca în echipă. Nu există categorii de vârstă sau gen, așadar echipele vor fi formate din 4 coechipieri ce pot fi băieți, fete, tineri şi mai puţin tineri.

Vă așteptăm din nou în 3 octombrie, cu zâmbetul pe față și aceeași plăcere de a pedala pe cursiere! Fii gentleman și pedalează!

Start 

Echipele vor pleca la o distanță de 2 minute una de alta, în ordinea inversă a numărului de concurs. Pe toată durata cursei membrii unei echipe vor merge grupați. Pentru ca o echipă să termine cursa, toți cei patru membri vor trebui sa termine cursa. Timpul cronometrat la start și finish este cel al ultimului concurent din echipă. Echipa care va avea în componență una sau mai multe fete va primi un bonus de timp de 2 minute la finalul cursei. Bonusul se acordă individual pentru fiecare reprezentantă a sexului frumos.

Traseul

Traseul are o lungime de 35 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 300 de metri. Traseul acoperă exclusiv porțiuni de asfalt și este destinat a fi parcurs pe cursieră. Detalii găsești aici sau aici, și pe toate paginile de social media unde este anunțat evenimentul, iar dacă ai cont pe Strava vei afla și timpul estimat pentru fiecare în parte în funcție de felul în care te dai.

IMPORTANT: condițiile de concurs sunt cele de trafic deschis, concurenții vor respecta toate regulile de circulație în vigoare. Pe traseu nu sunt semafoare, dar sunt 3 sensuri giratorii și trecem prin 2 intersecții importante unde vă recomandăm să circulați cu grijă!

Înscriere și taxe 

Nu există o taxă de înscriere. Fondurile necesare sunt asigurate cu sprijinul partenerului Liberty Technology Park, sponsorilor Bike44 și Maratonic, și ale organizatorilor de la Tura de Noapte – DCK. La finalul evenimentului ne așteptăm să păstrăm legătura și, de ce nu, să sprijiniți Tura de Noapte în promovarea ciclismului.

Înscrierile se fac aici, până vineri, 2 octombrie, ora 18:00.

Actualizare: lista înscrierilor

După înscrierea pe site veți primi un mail de confirmare. Prezența la ședința tehnică este obligatorie, personal sau prin reprezentant. Dacă nu puteți participa la această ședință vă rugăm să contactați organizatorii care vor desemna un voluntar care să vă reprezinte și să vă ajute la start în ziua cursei. Pentru cicliștii cu user de Strava: după confirmarea înscrierii sunteți invitați să accesați clubul Gentlemen’s Race – 3 octombrie 2015. Acolo vom posta alte detalii despre concurs și puteți păstra legătura cu viitorii și foștii coechipieri de conjunctură.

Echipele

Echipele vor fi formate din 4 membri. Aceștia pot fi femei, bărbați, tineri sau mai puțin tineri sau orice combinație. Nu există categorii de vârstă sau sex. Componența echipelor se va trage la sorți la ședința tehnică ce va avea loc cu o zi înainte de cursă. Echipele vor fi apoi invitate să își aleagă câte un nume. Cele mai originale nume vor fi premiate de organizatori. Dacă numărul participanților nu va fi divizibil cu 4 ultimele echipe vor avea câte 5 participanți. Pentru concurenții care nu au împlinit 18 ani acordul unui domn părinte este obligatoriu înainte de a porni în cursă. Pentru detalii vă așteptăm la ședința tehnică.

Programul

Vineri, 2 octombrie:

19:00 Ședința tehnică – la Liberty Park, Str. Garii 21, sala de conferințe din Clădirea Administrativă (daca te rătăcești, întreabă la poartă!)

Sâmbătă, 3 octombrie:

10.00 – 10.30 Reunire echipe la Liberty Technology Park

Prezență opțională (pentru participanții care preferă să se întâlnească cu echipa în acest punct sau să își lase mașinile până la finalul cursei)

11:00 – Start oficial, capăt Bd. Muncii (Parcarea Emerson)

Prezența obligatorie pentru toți participanții.

13:00 – Sosire estimată ultima echipă

13.00 – 14:00 – Afișare rezultate și picnic

14.00 – 15.00 – Premiere

Voluntariat

Dacă vrei să ajuți te așteptăm cu o zi înainte de cursă la ședința tehnică, unde vor fi disponibile și mici activități organizatorice, cum ar fi asistența pe traseu și cronometrarea.

De asemenea vor fi oportunități de implicare la transport și fotografie, filmare sau pregătire premii. Contactează-ne, ajutorul tău este binevenit!

Echipament de concurs

Din păcate și în această ediție cursa a rămas rezervată exclusiv bicicletelor de șosea de tip cursieră. Nu vom admite deocamdată MTB, fixie, single speed. Dacă vor fi solicitări în această direcție vom lua în calcul pentru edițiile viitoare trasee mai dificile și acceptarea unei game mai largi de biciclete. Mulțumim pentru înțelegere. IMPORTANT: Casca este obligatorie!

Asistență tehnică

Cursa este gândită astfel încât participanții să se descurce singuri pe tot traseul. Ei vor rezolva eventuale pene sau defecțiuni ale bicicletei. În caz de abandon, vă dorim drum bun spre casă, orașul e la o aruncătură de băț.

Leave a Reply