You are currently viewing Gentlemen’s Race 2023

Gentlemen’s Race 2023

În Tura de Noapte toamna numărăm … spițele de la biță. Hai să le numărăm împreună la cea de-a VIII-a ediție Gentlemen’s Race.

Ne vedem în 14.10.2023, la Liberty Technology Park, str. Gării nr. 21.

Este o cursă amicală, fără arbitri, desfășurată pe o lungime de 35 km și diferență pozitivă de nivel de 300 m.

Echipele vor fi formate din 4 coechipieri, desemnați prin tragere la sorți.

Condițiile de concurs sunt cele de trafic deschis, așadar concurenții vor respecta toate regulile de circulație în vigoare.

Casca este obligatorie!

Participarea se face prin înscriere individuală și plata taxei de înscriere în cuantum de 50 lei/participant.

Fondurile strânse din taxa de participare la acest eveniment și sponsorizări vor fi direcționate către achiziționarea de rechizite școlare pentru copii din familii cu resurse financiare limitate și pentru cei aflați în orfelinate, în încercarea de a le oferi un mic ajutor care să contribuie în mod favorabil la dezvoltarea lor.

Donațiile și taxa de înscriere se pot achita online, în contul TdN, sau cash. Plățile online sunt acceptate până la data de 13 Octombrie, iar plățile cash se pot face în ziua concursului.

Detalii plăți online:

 • Titular cont: ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV TURA DE NOAPTE
 • IBAN RON: RO24 INGB 0000 9999 1449 5480 – ING Bank
 • Menționați la detalii “GR 2023”.

LTP
Bike44

Program ziua de sâmbătă, 14.10.2023

 • Ne vedem la Liberty Technology Park, str. Gării nr. 21
  • 08:00 – Coffee & Breakfast
  • 08:30 – Ședința tehnică
  • 10:00 – 10:30 – Start echipe
  • 12:00 – 13:00 – Finish echipe

Premii

Pentru această ediție Gentlemen’s Race, suntem încântați să vă anunțăm că echipele clasate pe primele 3 locuri, vor fi răsplatite cu premii în valoare totală de 2000 de lei, oferite cu generozitate de către partenerii noștrii de la Bike44. Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem în competiție și să vă recompensăm pentru performanțele voastre!

Informații suplimentare

Pentru eficientizarea procesului de validare înscriere, recomandăm participanților să descarce și să completeze în avans declarația pe proprie răspundere (se poate descărca de aici) și să o transmită pe e-mail la adresa echipatdn@gmail.com.

Traseul de la Gentlemen’s Race acoperă exclusiv porțiuni de asfalt și este destinat a fi parcurs pe cursieră. Detalii găsești aici și pe toate paginile de social media unde este anunțat evenimentul, iar dacă ai cont pe Strava vei afla și timpul estimat pentru fiecare în parte în funcție de felul în care vei pedala.

IMPORTANT: condițiile de concurs sunt cele de trafic deschis, concurenții vor respecta toate regulile de circulație în vigoare. Pe traseu nu sunt semafoare, dar sunt 3 sensuri giratorii și trecem prin 2 intersecții importante unde vă recomandăm să circulați cu grijă!

Echipele vor pleca la o distanță de 2 minute una de alta, în ordinea inversă a numărului de concurs. Pe toată durata cursei membri unei echipe vor merge grupați. Pentru ca o echipă să termine cursa, toți cei patru membri vor trebui sa termine cursa. Timpul cronometrat la start este cel al primului membru al echipei care trece linia de start iar timpul de la finish este cel al ultimului concurent din echipă care trece linia de finish.

Echipele vor fi formate din 4 membri. Componența echipelor se va trage la sorți la ședința tehnică ce va avea loc înainte de cursă. Ședința tehnică se va desfășura conform programului de mai sus la sediul Liberty Technology Park (str. Gării, nr. 21). Echipele vor fi apoi invitate să își aleagă câte un nume. Dacă numărul participanților nu va fi divizibil cu 4 ultimele echipe vor avea câte 5 participanți. Pentru concurenții care nu au împlinit 18 ani acordul unui părinte este obligatoriu înainte de a porni în cursă. Pentru detalii vă așteptăm la ședința tehnică.

Prezența la ședința tehnică este obligatorie. Dacă nu puteți participa la această ședință vă rugăm să contactați organizatorii care vor desemna un voluntar care să vă reprezinte și să vă ajute la start.

Echipament de concurs: Și în această ediție cursa a rămas rezervată exclusiv bicicletelor de șosea de tip cursieră. Adică e bine să nu vii cu un MTB, fixie, single speed. Dacă vor fi solicitări în această direcție vom lua în calcul pentru edițiile viitoare trasee mai dificile și acceptarea unei game mai largi de biciclete. Mulțumim pentru înțelegere. IMPORTANT: Casca este obligatorie!

Asistență tehnică: Cursa este gândită astfel încât participanții să se descurce singuri pe tot traseul. Ei vor rezolva eventuale pene sau defecțiuni ale bicicletei. În caz de abandon sau alte probleme tehnice pe traseu, vă rugam să contactați telefonic organizatorii. Vom face tot ce e posibil pentru a vă acorda asistență si transport.

Voluntariat: Dacă vrei să ajuți, iți mulțumim și te așteptăm cu mare drag! Contactează-ne cu încredere! De la transport și fotografie până la filmare sau pregătire premii, avem nevoie de o mână de ajutor.