You are currently viewing Vegetarianismul şi ciclismul pot fi compatibile ?

Vegetarianismul şi ciclismul pot fi compatibile ?

De ceva vrene m-am hotarat sa nu mai fiu dependent de anumite chestii daunatoare cum ar fi Cola , mancaruri “traditonale romanesti” si fumul de tigara. Cu ocazia luarii acestei decizii am hotarat ca pentru o perioada sa nu mai mananc care sa vad daca simt o diferenta in viata sportiva. a trecut perioada aia scurta au trecut saptamani , au trecut chiar ceva luni si am uitat cat de scurta a fost perioada propusa .

Am ajuns la un articol interesant intr-o zi care zicea de un anume Nigel Mitchell, nutritionies pentru Federatia Britanica de ciclismcare spunea printre altele ca o dieta lipsita de carne nu ar trebui sa afecteze performantele sportivului si singura data cand a avut probleme cu ciclisti vegetarieni a fost atunci cand luau decizii gresite in alegerea mancarii potrivite.

Avand in vedere ca sunt vegetarian nu vegan pot sa acopar un gol care ar fi proteine si fier . Acestea fiind greu de obtinut daca nu se consuma carne dar se pot obtine usor din din produse de lactate si oua. Proteinele se mai pot obtine din soia, nuci, migdale, orez integral, spirulina, ciuperci, germeni de ( linte, quinoa, naut, grau), seminte de chia, fructe de goji uscate etc. Fierul se poate obtine pe cale vegetariana spanaic, semintele chia care contin de de 3 ori mai mult fier decat spanacul, urzicile, salata verde, semintele de susahealthy-vegetarian-diet-plann integral etc.

O parte mai putin placuta sau sa zicem un dezavantaj ar fi obtinerea creatinei.Creatina este un aminoacid produs de organismul uman in ficat, rinichi si pancreas, apoi convertit in fosfocreatina si depozitat in muschi, unde este utilizat pentru energie.Creatina se mai poate obtine si prin alimentatia cu carne, Chiar daca la un regin vegetarian creatina din organism este mai scazuta nu ar trebui sa fie o ingrijorare pentru ca exista suplimente in organism .

Nu trebuie luata decizia de a fi vegetarian de astazi pe maine , se poate incerca prin eliminarea carnii timp de o saptamana si revenire la normal iar dupa acomodare , eliminarea totala a carnii. Daca se utilizeaza corespunzator dieta nu ar fi o problema sa safiti vegetarian si sa faceti ciclism si nu ma refer la plimbari prin oras ci la curse lungi si antrenamnente.

BTW, pe cine ai vazut sa isi scoata in tura batonul de snitel de pui din buzunar ?!?

Leave a Reply