You are currently viewing Trei argumente în favoarea ciclismului. La TV!

Trei argumente în favoarea ciclismului. La TV!

Zic pentru un prieten. Că l-am surprins ațipind cam pe la minutul 30 al meciului din Liga 1 de fotbal. Era o partidă decisivă și mult prea mediatizată pe paginile tabloidale. Și-atunci i-am șoptit la ureche: hai să schimbăm pe Eurosport. E rezumatul etapei… de Grand Tour!

Celor pasionați de ciclism le formulăm acum 3 argumente pentru a promova acest sport și a vă încuraja prietenii microbiști să îl urmărească.

 

I. Cel mai dur sport din lume.

Așa este promovat de publicațiile de specialitate, poate din cauză că o etapă de mare tur este echivalată cu un maraton. Iar acest maraton de “maratoane” o ține într-una vreo 3 săptămâni. Dar mai mult decât atât ciclismul este dur din punct de vedere mental. Este un sport al nervilor, un sport nedrept, dominat de atâtea dezbateri și scandaluri pe care a ales să le înfrunte. Un sport unde lupta cu dopajul este și a fost întodeauna o prioritate. Dar mai ales un sport în care degeaba ești cel mai bun, cel mai dur, dacă nu ai o echipă pe măsură nu ai nici o șansă. Adaugă la asta faptul că modelul financiar al ciclismului profesionist este în schimbare, e o foame de suporteri, sponsori și rezultate ce face acțiunea cu atât mai spectaculoasă.

II. Cel mai frumos sport din lume.

Nu din cauza sportivilor. Ei sunt ridicoli, majoritatea MAMILS (caută pe google dacă ești curios). Ci datorită peisajelor. În ultimii ani datorită tehnologiei și a resurselor de media prin ciclism poți vizita Alpii, străduțele aglomerate din orășelele italienești, câmpuri înflorite din Provence sau insule idilice din Mediterana. O șansă sublimă de a descoperi o lume frumoasă în care trăim și pe care un om pe o bicicletă poate să o descopere mai ușor.

III. Cel mai bine comentat sport din lume (în limba română!)

Când la microfon este Emanuel Terzian, cu meticuloasa lui pregătire impecabilă de cursă (mai ceva decât un ciclist!) sau Alex Ciocan, multiplu campion dar și promotor al sportului, spectacolul este garantat. Orice alt comentariu este de prisos.

 

E suficient? Ce mai aștepți? Hai, schimbă canalul!

Leave a Reply