You are currently viewing A venit iarna calendaristică. Cum supraviețuim?
Sonora

A venit iarna calendaristică. Cum supraviețuim?

Săptămânile cu sute de kilometri in șa sunt demult uitate. Până la primul maraton numărătoarea zilelor începe cu suta și totuși, iubitorii de pedală sunt puternici și nu se lasă descurajați cu una, cu două.

Iată niște sugestii care pot face timpul să treacă mai ușor și cu folos.

 

Focus pe bicicletă

Stai în casă și n-ai stare. E frig și ai avea timp liber să petreci cu două roți? E cel mai bun moment să faci o revizie generală a bicicletei, o curățenie în detaliu. Cu sau fără ajutor profesionist. Poate iei in calcul să schimbi niște piese (consumabile și nu numai) mai ales că zile de vineri negre sunt și la magazinele de specialitate. Bicileta se va bucura de atenția pe care i-o acorzi și zilele bune, daca vor fi sa apară mai repede decât de obicei, te vor găsi pregătit.

 

Focus pe tine

Dacă în timpul sezonului ești atent la ce mănânci sau bei, pentru că fiecare kilogram de împins în sus pe Feleac e o povară, ei bine acum, în decembrie, ai voie să trișezi… puțin. Un pahar de vin bun, niște sarmale sau un tort de ciocolată nu te vor dezamăgi, iar când vei începe din nou să pedalezi vei beneficia de GART (Gravity Assisted Resistance Training). 😀

 

Timp pentru celelalte

Peste an stoarcem fiecare minut liber pentru o plimbare cu prietenii sau un record pe vreunul din dealurile Clujului. Niciodată nu ai timp pentru recuperare, relaxare sau întărirea altor mușchi. E sezon de iarnă dar asta nu înseamnă că nu poți face sport. Dacă nu e destulă zăpadă pentru ski, e loc de înot, alergare, exerciții de core muscles sau pur și simplu puțină gimnastică pentru a menține în condiții acceptabile musculatura spatelui. Vei încasa beneficiile în primăvară.

 

Dă o șansă “dușmanului”

De-a lungul anului MTB-ul și cursiera s-au privit încruntat de pe părți opuse ale spectrului ciclist. Culmea, în off-season ai șansa să guști din senzația celorlalți. Mountain-bikerii sunt tentați să iasă la șosea iar rutierii parcă ar da o șansă unor roți mai groase, cu priză mai bună. Poate vei învăța ceva nou sau îți vei aduce aminte de ce îți este atât de dragă bicicleta ta. N-ai cum pierde.

 

Fă un cadou

Decembrie e copleșitor dacă ai mulți prieteni, cadourile nu-s niciodată destule. Căciuli, pulovere și mănuși sunt cadourile tradiționale de Moș Crăciun sau Nicolae. Ai acum timp să stai pe site-uri de solduri și să faci un cadou surprinzător unui prieten drag, cadou pe care să îl folosească la vară. De la un cauciuc bun la pedale noi un ciclist pasionat va aprecia că te-ai gândit la el. Iar dacă prietenul este încă afon în chestiunile cicliste poate e o ocazie să îl faci să se întrebe și să se minuneze când în spatele ambalajului cu reni găsește un tricou ciudat cu trei buzunare la spate. Pentru ce-or fi astea?

 

Doar dacă trebuie

Urcă-te pe trainer. Dar dacă nu îi musai, lasă-l acolo, să se prăfuiască. Toată plăcerea ciclismului vine din aerul curat, vântul care te bate în față și colegii cu care împarți pastele și berea de la final. În casă pedalatul în gol cu ochii în televizor poate ucide entuziasmul. Să știi că nici nu-i chiar așa de rău să iei o pauză. Și, pe de altă parte, re-întâlnirea din primăvară va fi cu atât mai dulce.

 

Somn ușor și odihnă plăcută!

Leave a Reply